Het planten in de moestuin begint in april

In de moestuin gaan we planten van diverse groentesoorten begint in april, als we bijna zeker weten dat de vorst weg is. We werden nog even verrast vorige week zaterdag met een enorm sneeuwfront, het leek wel Siberia! Vandaag hebben we een waterfront; ik weet eigenlijk niet wat erger is. Waarschijnlijk herkent u wel de situatie; u wilt wat in de moestuin doen, maar dit gaat dus niet, wat dan te doen?

 

Schuurtje opruimen

Het schuurtje wat grenst aan de moestuin verdient ook wel de nodige aandacht. Het tuingereedschap bij het tuingereedschap, het touw bij het touw en het liefst allemaal in bakjes. Het in orde maken is niet veel werk, maar dan moet je het wel doen, opruimen in het kot is ook opruimen in je hoofd.

 

Snoeischaren

Het gebeurt mij geregeld dat ik de snoeischaren niet kan vinden en als je linkshandig bent, zoals ik, heb je speciale snoeischaren nodig.De beste snoeischaren zijn van De Tuinheeren, prachtig Engels gereedschap. Ik bespeur bij mezelf dat ik handige plekjes heb om de scharen neer te leggen, maar uiteindelijk raak ik alles kwijt, zou dat de reden zijn dat er tuinbroeken bestaan?

 

Van moestuin naar siertuin

De moestuin kan wat rigoreuzer worden aangepakt dan de siertuin,  Alle groentes zijn er uit, met uitzondering van de prei, dus het frezen kan bijna beginnen. In de siertuin ben ik de afgelopen maand ook al bezig geweest, maar dit gaat een stuk voorzichtiger. Ik heb nog geen rozen of vlinderstruiken gesnoeid. Ik heb ooit de fout gemaakt om in maart al te snoeien, waardoor alle vlinderstruiken waren kapotgevroren! Je denkt ik kan nu wel beginnen, want het is zo lekker weer…..helaas. Het weghalen van mos en verdorde takken is het enige wat nog maar mogelijk is; met hulp van de kippen, die willen graag even meehelpen.

Planten dalia’s

Afgelopen week ben ik in Polen geweest, om Bunzlau servies in te kopen en Dalia’s….In een tuinwinkel kun je alle soorten krijgen, die je wilt; het liefste allerlei knalkleuren naast elkaar, hoe leuk kan het zijn. Dalia’s vind ik ook altijd leuk in randen van moestuinen….misschien moet ik eens kijken of er nog een plekje in de moestuin over is (anders zet ik ze er stiekem in….

Categorieën: De moestuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *