In een restaurant, brasserie of eetcafe eten behoort tot de meest gescoorde “activiteit” gedurende een weekendje weg of een vakantie in Zeeland. Het  eiland tholen kent diverse eetgelegenheden, waar het gedurende de maanden april tot en met december goed toeven is.

De Oosterschelde en mosselen, kreeften en oesters

De mosselen

Het grootste natuurgebied, de Oosterschelde, omringt het eiland Tholen. Het seizoen voor Zeeuwse bodemcultuur mosselen begint meestal begin juli eindigt in april van het jaar erop. Gedurende de maanden mei en juni wordt er niet gevist, aangezien dit de voortplantingsperiode van de mosselen is. Gedurende het seizoen zult u veel mosselgerechten op de kaart vinden; in alle mogelijke restaurants, brasserieën en eetcafe’s.

De kreeften

De Oosterschelde is beroemd om de Oosterschelde kreeft; deze kan gegeten worden van  29 maart tot 15 juli; daarna is het verboden de kreeften nog te vangen. In 2018 was het voorjaar zeer koud en de opbrengst was derhalve laag te noemen, dit had tot gevolg dat de prijzen van de kreeften de pan uitrezen. Er zijn diverse exclusieve restaurants verdeeld over Zeeland die het predikaat: De Kring van de Oosterscheldekreeft.

De Oesters

In Yerseke, aan de overkant van de Oosterschelde, treft men van origine de oesterputten aan, waar gedurende een lange traditie de Zeeuwse ‘creuses”, dat betekent Zeeuwse platte oesters, worden geteeld. Vanaf september wordt meestal het seizoen “afgetrapt”.

 

Restaurant in Stavenisse ’t Packhuys (met de auto ongeveer 8 km van onze locatie)

Restaurant ’t Packhuys is vanaf 1 oktober geopend op de volgende dagen, met tijden vrijdag 12-21, zaterdag 11.30-21, zondag 11.30-20. Het eten, voor zowel de lunch als het diner is eenvoudig, echter zeer goed van smaak. Ze maken veel gebruik van streekproducten, waarbij op het menu veel vis staat, wat ook logisch is met een rijkgevulde Oosterschelde om de hoek. Gedurende de zomerperiode is er een groot terras aan de voorkant bij de haven.

 

Restaurant in Sint Maartensdijk het Raedthuys (met de auto ongeveer 2 km van onze locatie)

Restaurant Het Raedthuys is ook een hotel, hierdoor zijn er veel gasten en bezoekers, die kiezen voor de mooie ambiance van het vroegere stadhuis van Sint Maartensdijk. Het gebouw is prachtig van de binnen- en buitenkant. U kunt er zowel lunchen, als dineren. Aanbevelingswaardig is het van tevoren reserveren voor eten bij het restaurant, de tijden zijn van 18-21 uur.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *