Het lekkerste Italiaanse ontbijt in Siena

Het lekkerste gevarieerde ontbijt heb ik gegeten in Siena. Ik was op doorreis met mijn toenmalige partner en wij wilden dolgraag in Siena logeren. De stad voelen en het heerlijke eten ruiken, een genot om te verblijven. Het prachtige plein is een lust voor het oog. De imposante zwart/witte gebouwen, het schuinaflopende plein met al haar terrassen en natuurlijk die prachtige mannen! Italianen drinken hun espresso aan de bar en gaan door naar hun werk, maar een Nederlandse heeft natuurlijk behoefte aan good food!

Hotel met ontbijt

Onze Trottergids bracht ons naar het prachtige Grand Hotel Continental. Een adembenemend stadspaleis, waar het gebouw, de gastvrijheid, de uitstraling; alles klopte. Achter het stadspaleis was een groot ommuurd terras, waar je in de middag lekker een boekje kon lezen en genieten van het heuvellandschap rondom Siena. In de ochtend werd in de grote eetzaal, aansluitend op het tuinterras, het ontbijt geserveerd. Het meest uitgebreide ontbijt wat je maar kunt bedenken.

Mijn meest geliefde ontbijt

Dit hotel is het beginpunt van mijn zoektocht geweest naar het ideale ontbijt. In het seizoen, in dit geval zomer, was er een rijke schakering aan fruit, alles uit de regio en in zijn natuurlijke vorm (dus geen gesneden aardbeien, hele aardbeien), een voorzichtig door midden gesneden perzik (geen plakjes perzik). Zelfgemaakte muesli, met amandelen en walnoten. Zachte milde yoghurt. Lekker zelfgebakken kleine cakejes, kleine pannenkoekjes……en dan te weten dat ik dit nooit meer eet. Weinig geselecteerde vleeswaren en kaassoorten. Maar wat er lag was zeer smaakvol.

De verse eieren kwamen van de kippen, die een beetje door de tuin aan het scharrelen waren; zo een diepgele, bijna oranjeachtige kleur, wie wil dat nou niet?

Mijn gasten zijn mijn hotelgasten

Ik probeer zoveel mogelijk zelf te bakken, van de cakejes tot andere lekkernijen. Mijn kippen leggen veel eieren en daar mogen alle gasten van meegenieten. Als het seizoen daar is, zal er zeker versgepluk fruit aanwezig zijn en lekkere tomaatjes voor bij de kaas. De muesli maak ik al jaren zelf, met een zeer uitgebreide mix aan ingrediënten.

Roomservice

Mijn gasten hoeven hun huis niet uit om te ontbijten. Ik breng het met veel liefde naar ze toe. Als de groep groter is dan 10 gasten, dan serveer ik het ontbijt bij ons op het terras en kan een ieder aanschuiven als hij/zij dat wil. Ik probeer het zo vers mogelijk te bereiden.

 

Categorieën: foto's vakantiehuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *