Italiaans eten en drinken

In 1998 ben ik begonnen met het importeren van Italiaans biologische producten, lekker eten en drinken! Het enthousiasme was groot, het debacle was nog groter; het heeft me uiteindelijk 250.000€ gekost en een faillissement. Ik zat totaal aan de grond en wist me geen raad hoe ik er financieel uit moest komen. Naast het bedrijf had ik  een nog grotere zorg; het alleen opvoeden en grootbrengen van mijn zoon, Sam.

Rotterdam, the place to be

Uit het niets kwam ik mijn Middelbare schoolvriendin Aggy Kan tegen. Ik met mijn ziel onder mijn arm en Aggy met een vernieuwde start in Rotterdam, bracht ons tot het plan: laten we een Italiaans restaurant beginnen! De naam hadden we snel verzonnen, Mangiare. Met de aanwezige productkennis en een behoorlijke dosis bluf zijn we in 2004 gestart met Mangiare aan de van Oldebarneveltstraat in Rotterdam. Aggy heeft het bedrijf voortgezet en een tweede Mangiare zelfs geopend.

Nieuwe recepten

Het verzinnen en uitproberen van nieuwe recepten was een dagelijks terugkerend item. We waren er zeer bedreven in en maakte de mooiste gerechten. Ons klapstuk was een citroen merengue taart. We hebben een week geoefend en toen pas hadden we het maken ervan onder de knie. We kookten voor leuke groepen, zoals Filmfestival bezoekers, families en personeelsverenigingen etc.

Verse producten

We haalden op dinsdag en zaterdag verse groentes en fruit op de Rotterdamse markt. Later zijn we pas overgestapt op grotere leveranciers. De Italiaanse biologische producten importeerde ik uit Italie en verkochten we in de winkel annex restaurant.

Eten en drinken bindt

Lekker eten en drinken kost tijd. Naar mijn idee kun je niet leven van kant-en-klaar maaltijden. Gemiddeld sta ik 30 minuten te koken, voordat ik iets vers op tafel heb staan. Elke dag gevarieerd en kokend met de ingrediënten van het seizoen. Ik heb het ook druk, maar eten en drinken bindt, dat is het moment waarop een ieder thuis is en wil genieten van een lekkere maaltijd.

Categorieën: foto's vakantiehuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *