Dintelse Gorzen

 

Wandelgebied de Dintelse Gorzen

Als gastvrouw van Waterpoort heb ik diverse wandelgebieden rond het Waterpoort gebied mogen leren kennen. Een van dit gebied is de Dintelse Gorzen; met recht een van de mooiste wandelroutes in Noord-Brabant. Er kan gestart worden bij de Heen (de kant van Zeeland), of er kan gestart worden bij Steenbergen (de kant van Brabant). Voor ons was de kant van Heen de meeste logische.

Wat wij vooral mooi vonden aan dit gebied, is dat er diverse mogelijkheden zijn. Wij zagen veel fietsers, lopers, “dagjes-uit” mensen die naar het leuke restaurantje liepen, maar ook mensen met de boot. Natuurlijk hebben wij ook genoten van het mooie gebied de Dintelse Gorzen. Ik denk echter dat weinig mensen de moeite nemen dit te lopen. Maar wat maakt dat uit; geniet met een kopje koffie, thee of een glaasje wijn; het is een mooi en leuk geheel.

 

 

Lopen over het gras tussen de koeien

Lopen over het gras tussen de koeien, die met hun poten in het water staan, is toch wel superleuk. Je hoeft niet ver van het restaurant vandaan te lopen, om de koeien tegen te komen; een prachtig gezicht. Ik vind dit ook wel een momentje dat je met je kinderen kan delen. Het is zeer laagdrempelig, je kunt je route zo kort of zo lang mogelijk maken. Als je weet dat je na de wandeling even wat kan drinken bij het restaurant Beneden Sas, is het prima.

https://www.benedensas.nl

Het was behoorlijk druk afgelopen zondag op het terras en dan begrijp ik wel dat alle zeilen even bijgezet moeten worden (er was nogal wat gebrom links en rechts op het terras en er waren wat verbeterpunten, maar ga eens naar Amsterdam……u begrijpt, af en toe geduld hebben).

Wij hebben tijdens de wandeling genoten van de omschakeling van kleigrond naar zandgrond (je ziet eerst wilgen en daarna berken). Het was ook behoorlijk nat, maar als je bergschoenen aan hebt is er volgens niets aan de hand. De mensen met hakjes lopen hier niet, die komen niet verder dan het restaurant, ook prima.

https://goo.gl/maps/GtXNVZTa4Sz

 

Categorie├źn: Evenementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *